tiistai 29. toukokuuta 2012

Mielenkiintosta


Victoria Boutenko toteaa kirjassaan "12 Steps to Raw Food" , että makeannälkä on itseasiassa oire elimistön kalsiumin puutteesta. Kalsium on luonnostaan makean makuinen. Kalkkipitoisessa maaperässä niin mansikat kuin porkkanatkin tulevat makeiksi. Victoria oli riippuvainen makeisista siihen saakka, kunnes hän tajusi ryhtyä nauttimaan päivittäin sesam-maitoa tyhjään vatsaan. Aluksi hän lisäsi maitoon hunajaa, mutta kyllästyi nopeasti liialliseen makeuteen jättäen hunajan asteittain pois. Muutaman viikon kuluttua hän huomasi, että jopa ennen niin vastustamattomat taatelit maistuivat vastenmielisen makeilta. Elimistön tasapaino oli muuttunut, eikä Victorian tehnyt mieli enää makeisia. Loppujen lopuksi elimistön sopeutuminen myrkylliseen ravintoon perustuu toleranssiin, kuten huumausaineidenkin käytössä. Asteittain keho sietää suurempia ja suurempia määriä myrkkyjä, eivätkä myrkyt tunnu enää niin myrkyllisiltä. Koska keho taistelee myrkytystilaa vastaan, se alkaa vaatia lisää myrkkyä säilyttääkseen tasapainoisen tilan. Jos myrkyn tuonti kehoon lopetetaan, alkaa himo myrkytystilaakin kohden hiljalleen laantua elimistön puhdistuessa. Puhtaassa kehossa mielihalut muuttuvat lopulta viesteiksi siitä, mitä elimistö kulloinkin tarvitsee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti