torstai 2. elokuuta 2012

Ajatuksenvirtaa

Kerron että miun siviilipalvelus loppuu tän kuukauden. Kysyjä ihmettelee että mitä sen jälkeen. Mihi kouluu oon mahollisesti menossa, tai oonko saanu töitä?
 Oikeestaa miun tekis mieli vaa jäädä paikallee. Maailma kyllä jatkaa pyörimistään, mut antakaa miun hetki hengähtää! Älkää ihmetelkö, jos en halua omistaa niin paljon. Tyydyn mieluusti vähempään. Ymmärrän ettei miun tarvii intohimosesti juosta tän maailman perässä, sitäkautta en saavuttais onnea.
 On mielenkiintosta, mite kirjottamine voi tuntuu erilaiselta. Aikasemmi kun kirjotin juttua tuntu siltä, että melkei piti pusertaa välillä. Rupesin miettimään että: "miks ees kirjotan tätä." Kirjottamine voi olla luontevaa ja hauskaa, ehkä ratkasevaa on, mistä teksti kumpuaa. Haluun tavotella vaa ajatuksen virran jäljentämistä tähä nyt. Sitä on hauska lukee jälkikäteen. Tännekirjottamaniani juttuja jälkeenpäin lukiessa opin itestäni. Niitten lukemine saa miut miettimää motiiveita ja tunnetiloja, jotka on vaikuttanu niissä hetkissä. Blogin kirjottamine on antanu miulle paljon. Onko tää nyt siis hetki ku katon taaksepäi?
 Siitä on tullu tovi ku oon hehkuttanu lähdevettä täällä viimesyksynä. Siitä on tultu pitkä matka. Oon saanu kasvaa ja oppia. Silloine ikäänku pakonomainen ruuasta hössötys on jääny. Haluun muutenki oppia puhumaan vähemmän ja kuuntelemaan enemmän.
 Ihmisellä on yks suu ja kaks korvaa, ehkäpä juurikin sentähden, että kuuntelu on tärkeämpää. Kuuntelun lisäks tärkeenä pidän läsnäoloa. Haluun oppia sekä kuuntelemaan että olemaan läsnä voimakkaammin. Aika-ajoin on vaikeeta olla hetkessä, voi olla pelottavaa näyttää itsensä. Voi olla vaikeeta uskaltaa kertoa mitä mieltä on asioista. Ethän välttämättä saa tukea muilta ajatuksillesi. Astu silti rohkeasti esiin aina! Uskalla rohkeasti sanoa positiivisia asioita ihmisille. Rakasta lähimmäistäsi. Muista ettei yleinen käsitys asiasta ole aina oikea, eikä totuus. Tämäntakia ei kannata alistua massapaineen alle. On hauskaa olla erilainen, on hauskaa kiivetä puuhun ja saada ohikulkija naurahtamaan hämmentyneenä. On hauskaa uskaltaa nauraa ääneen.
 Etsivä löytää; ihmeellisyyksiä on jokainen hetki täynnä. On valtavaa oppia nauttimaan pienistä asioista. Hauskaa voi todellakin olla ilman rahaa. Vie ystäväsi kävelylle joelle kahvittelun sijaan! Ui saareen, olkoon se tutkimusmatka piristämässä päivääsi. Vesi tuntuu hyvältä, syksyn saapuessa vesi kylmenee, silloin se tuntuu entistä paremmalta. Ilma on alkanut jo kylmetä. Syksyn voi jo aistia. Tuuli on käynyt syksyisäksi. Odotan tähtitaivasta, odotan keltaisia ja punaisia lehtiä. Elämä on täynnä kauneutta. Kyyneleetkin ovat kauniita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti