sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Mahlaa ja mökkeilyä


Luontoäiti imettää
Luontoäiti imettää

Mahlashotti

Löyettii palju

Autuutta

Juovuksissa

Löyty vähä pakuriaki ja siit tuli teet



Täs on hyvä

Mein lisäks kevätauringossa lämmitteli sisilisko ja pari perhosta joita ei saatu kyl kameralla kiinni

Oli mahtava kevätpäivä! Mahlan keräystä, puissakiipeemistä, saunomista, avantoa, auringonottoa ja luontoa! Elämä kyllä hymyilee!
 Mahlaa kerätään poraamalla reilu 3cm syvä reikä yläviistoon koivun kylkeen. Myö oltii polvillaa maassa ku porattii ja siltä korkeudelta virtas aika hyvi! Mitä paksumpi letku, sitä vapaammi mahla "virtaa". Huomattiin myös että kapeella letkulla valutettaessa pulloo syntyy painetta, joka esti jossai määrin mahlaa valumasta, ku hölläsin pullon korkkia nii et ilma pääs ulos pullosta ni alko tapahtumaa. Juoksutuksee kannattaa valita puu jonka ympäriltä lumi on reilusti sulanu ja joka on saanu paljo aurinkoa. Pullon suu kannattaa suojata huolellisesti ettei ötökät mee varastaa siun herkkua, mut ei täysin ilmatiiviisti niiku edellä jo mainitsin. Pullo kannattaa myös peittää lumella varmistaakses mahlan säilyvyyden. Mahla pilaantuu yhtä helposti ku maito. Mahlan voi pakastaa, ite tein nii.
 Kaupassa myytävä mahla on pastöroitu ja siihe on lisätty sitruunahappoa, näin se säilyy mut miun mielestä sillä ei oo enää mitää tekemistä sanan "mahla" kanssa, koska se on kuollutta nestettä siin vaihees.
  Eilen tuli juostuu n 30km, joka on miun matkaennätys, aikaa kulu n 2tuntia ja 15min. Löin aika rankasti viime enkat mitkä juoksin marraskuussa; 22km n 2tunnissa. Tän vuoden tavote juosta maratoni on iha nurkan takana tapahtuaksee. Oon kunnossa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti