keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Kasveja kasvamaa?




Just äske iski päälle hirvee hinku ruveta kasvattamaa kämpillä jotai rehuja ruuaks! Kesäne palstanviljely kokeilu on takana eikä se onnistunu hirveen hyvi. Ehkä nyt vois onnistuu paremmi..tosin eriasia sisällä ku ulkona. Ainoot mitä sain paljo palstalta oli kevätsipuli ja salaatti. Ai että mite hyviä ne olikaa! Retiisit jäi naurettavan pieniks, mut sitäki enemmä ne tuotti iloa. Luulin et miul kasvaa yks jäätävän kokone porkkana mut se oliki rikkaruoho(fiilistelin siis vaa sen vartta, totuus paljastu ku kurkkas mullan alle) ja oikeet porkkanat oli ehkä pikkurillin kynnen kokosia! Oon siis aika amatööri vielä. Mut oman palstan pito opetti nauttimaa luonnosta taas iha uuella tavalla, ja siellä ahertamine toimi loistavana terapiana! Ite kasvatetussa salaatissa on paljo parempi maku! Kaivettii kavereitten kaa myös savikuoppa sinne, noh laiskuudessani en kuitenkaa pistäny savi verstasta pystyy, Heh. Se kuitenki tehtii et päällystettii ittemme savella, mistä seuras aika hauska olo. Matka läheiselle rannalle peseytymää oli varsinki parasta. Vastaantulijat ei ilmeisesti kovin usein nää savipäällysteisiä ihmisiä! Kesällä tuli myös kasvatettuu parvekkeella kaikenlaista, niistä on enää jäljellä yks paprika, talvehtimaa ruvennu incamarja pensas, ja pien pepinopuu (ei se vielä kyl puu oo.)
Kohta on sadonkorjuuaika! :D

Noita paprikapuita oli kuus mut tuhoisan öttiäishyökkäyksen jälkee tää on ainut mikä on jäljellä! En tietenkää ruvennu myrkyttämää noita millää torjunta-aineilla. Tää yksilö on saanu sit iha spesiaalikohteluu nyt, lähdevettä ja merilevää, hahaa, en kyllä tiiä toimiiks se levä tälle mut kokeilen.

  Oon jo pitkää pyöritelly päässäni ajatusta vehnänoraan kasvattamisesta, sen verra suuressa mittakaavassa et sitä vois juua mehustettuna joka aamu! Pitää myös selvittää et mitä kaikkee muuta ois helppoo kasvattaa! Myös vois alkaa idättämää esimerkiks siemeniä ja papuja! Täs on viel paljo opittavaa! Tää video inspiroi paljo! Että ois mahtavaa asuu tai ees olla pari kuukautta jossai tuontyylisessä paikassa!


Huhhuh mikä spotti!


Oon muutenki innoissani ku kohta on rahaa enemmä ni voi ruveta monipuolistamaa ruokavalioo. On se nytki monipuoline verrattuna aikasempaa, mut kokoaja kohti parempaa! Ja edellee pakko fiilistellä! On aina yhtähauska olla syömässä muitten kaa tääl duunissa (taidetyöpajalla) ku muut syö muussia ja mitä nyt syökää ja miulla on mukilline smuuthieta. Ihmiset on kummissaa et mite elän ja jne.. Oon ihmetelly takas et mite ne elää sillä muussilla (perunaha ei raakanakaa oo hirveen ravinnerikasta) ja vaikka pinaattiletuilla mitä niillä tänää oli..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti