keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Mehupaasto

 Sairauksien ja vanhenemisen tärkeimmät syyt liittyy biokemialliseen "tukehtumiseen", systemaattiseen häiriöön, joka häiritsee kaikkia normaalin soluaineenvaihdunnan ja solujen uusiutumisen tapahtumia. Kuuluisa kanadalainen "stressitohtori" Hans Selye on sanonut: Elämä, se biologinen ketju, joka pitää kaikki osamme yhdessä, on vain yhtä vahva kuin sen heikoin elävä lenkki", solu. Olet yhtä terve ja nuori kuin pienimmät lenkkisi, solusi ovat. Sairaus ja vanheneminen alkavat silloin kun solun uusiutumis- ja jälleenrakennusprosessit hidastuvat. Hidastuminen taas johtuu kudoksiin kasaantuneista kuona-aineista, jotka häiritsevät solujen ravinnon- ja hapensaantia.

 Jokaisenen kehon solu on täydellinen, elävä yksikkö, jolla on oma aineenvaihduntansa. Se tarvitsee jatkuvasti happea ja riittävän määrän ravintoa kaikkien tunnettujen ravintoaineiden muodossa, siis valkuaista, kivennäisaineita, rasvahappoja, hivenaineita jne. Kun ravitsemukselliset puutokset, veltto aineenvaihdunta, istuva elämäntyyli, raittiin ilman ja veden puute, ylensyöminen ja siitä seuraava aineenvaihdunnan ja ravinnon imeytymisen heikentyminen estävät soluja saamasta tarvitsemaansa ravintoa, prosessi hidastuu ja elimistö alkaa vanheta. Sen taudinvastustuskyky heikkenee ja erilaisia sairauksia alkaa ilmaantua. Tämä voi tapahtua missä iässä tahansa.

 Vain noin puolet ihmiskehon soluista on samanaikaisesti kehityksensä ja toimintatehonsa huipulla. Yksi neljäsosa on tavallisesti kasvuvaiheessa ja toinen neljännes tekee kuolemaa ja korvautuu uusilla soluilla. On erittäin tärkeää, että kuolleet ja kuolevat solut hajoavat ja poistuvat elimistöstä mahdollisimman tehokkaasti. Kuolleitten solujen nopea ja tehokas poistaminen kiihdyttää uusien solujen muodostumista ja kasvua.

 Tässä vaiheessa mehupaasto tulee kuvaan kaikkein tehoikkaimpana terveyden säilyttämis- ja elimistön nuorentamiskeinona. Mehupaaston aikana kuolleiden ja kuolevien solujen poistamisprosessi nopeutuu ja solujen uusrakennus tehostuu ja kiihtyy. Samanaikaisesti solujen ravinnonsaantia ehkäisevät myrkylliset kuona-aineet poistetaan tehokkaasti ja solujen aineenvaihdunta ja hapensaanti normalisoituvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti