torstai 8. joulukuuta 2011

Pitsaa!


En tiiä mite kertoisin kui hyvää tää oli!! 

Pizzapohja:
1-2dl Pellavan siemeniä
2dl Chian siemeniä
Reilu kourallinen tuoretta persiljaa
4 Valkosipulinkynttä
2 rkl tai reilummin oreganoa
n.1 rkl Suolaa, ite laitoin Celtic sea salttia
1-2 rkl Currytandoria

Laintoin 1dl Chiasiemeniä sellasenaa ja 1dl liotettuna. "Hyytelö" toimi hyvi taikinan sitojana. Blendasin kaikki sekasi, välillä täyty painella ja möyhiä taikinaklönttiä ku miun blenderi on nii pilipali. Mut onnistuha se! Tältä se näytti sit ku olin painellu sen muotoonsa:



Tuo oli miulla uunissa luukku raollaa 50 asteessa yön yli. Aamulla laitoin päälle tomaatti, valkosipuli, basilika marinoitua tofua, annoin olla n 6 tuntii viel kuivumassa. Lisäsin vielä lopuks päälle lisää tofua ja herkkusieniä ja annoin olla puolisen tuntia. Sitte tein kastikkeeks pestoa.

Tofumarinaadi:

1 Tomaatti
1-2 Kourallista basilikaa
3 Valkosipulinkynttä
1 Paketti luomutofua
Voitele reilusti kunnon öljyllä

Pilko mahd pieneks ainekset, tofut voi jättää toki isommiks paloiks. Lisää vielä sekaa kunnon suolaa ja oreganoa yms mausteita! Annoin olla yön yli jääkaapissa marinoitumassa.

Pesto:

1 Ruukkubasilika
(älä heitä ruukkua menemää vaa koita ihmeessä saada uus satsi kasvamaa)
1 Tomaatti
Voitele reilusti öljyllä
Heitä vähä suolaa päälle

Blendaa!
Huh, hyvää!

1 kommentti: