torstai 28. kesäkuuta 2012

Omena

Koska ihmismieli tapaa tyytymättömänä tavotella suuria, saamattomia asioita ja haikailla maaillisten turhakkeiden perään; olisi parempi tehdä tahdon valinta. Valita se tie, joka on kokoajan avoinna siun eessä. Köyhyys on olotila jota kammoksutaan, eikä tahdota omalle osalle. Eikö köyhyydesta teekkin surkuteltavaa juuri meidän oma asenne sitä kohtaan? Eivätkö juuri vallalla olevat käsitteet ja mielipiteet saa meidät suhtautumaan minimalistiseen elämäntyyliin vieroksuvasti. Yhteiskunta ja sen herrat kravaatit kaulassa sanovat: Osta & Omista. Siinäkö avaimet onneen? Entäs jos valitsisit itse "köyhyyden" omalla vapaalla tahdollasi. Jos asettaisit kaiken, joka mielletään köyhyytenä, erittäin tavoittelemisen arvoiseksi ja yleväksi mielessäsi. Etkö silloin lakkaisisikin olemasta tyytymätön? Etkö silloin olisikin onnellinen? Tämä tietenkin vaatii, että näet sielusi silmillä elämän (käytämpä esimerkkinä omenaa) ikäänkuin omenana. Mitä enemmän peität tätä omenaa kinuskilla, sitä vähemmän enää näet elämän syvintä olemusta. Saatat kenties ajatella, että kuorruttamalla elämäni tällä ja tuolla teen siitä makeamman. Mutta etkös vain eristäkkin itsesi tuosta kuulaasta ja hohtavasta omenankuoresta, jota tulisi ihastella sellaisenaan? Pahimmassa tapauksessa olet paistanutkin omenan tuhoten siitä entsyymit ja ravinteet, mitäikinä tämä sitten tarkoittaakaan.
 Oikeastaanhan omena tulisi syödä sellaisenaan. Kun edelleenkin ajattelemme omenaa elämänä; omena on elämä, mikään muu ei sitä ole.  Pääsemme johtopäätökseen että, mitä enemmän haluat suussasi maistaa elämän suloista makua, sitä vähemmän siellä saa olla muuta kuin omenaa. Eli syö omena sellaisenaan maistaaksesi elämän puhtaimpana ja raikkaimpana.
 Siemenkotana voiaa tietysti nähä erilaisia asioita, ihmisestä riippuen. Joku ajattelee Jumalaa kuorrutteena kun taas ite pidän sitä siemenkotana. Toivottavasti kukaa ei kuitenkaa pidä jotain materiaa syvimpänä olemuksena elämälle. Samaa mieltä kuitenki voi olla varmasti siitä ettei kuitenkaa oo olemassa ku yks siemenkota eli totuus. Asia, joka antaa kaikelle merkityksen. Tää on varmasti löytämisen arvonen asia! Voiaa myös siis nähä tätäki kautta kaikenmaailman kuorrutteet omenan päällä huonoina, koska ne lisää välimatkaa pinnasta kotaan.
 Mietippä siis tätää: Mitä on elämä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti