tiistai 29. marraskuuta 2011

"Ruokasi olkoon lääkkeesi..

..Ja lääkkeesi olkoon ruokasi" - Hippocrates

Ja jos joku menee pielee ni kuolemaki on vaa voitto.
Tällä ku mennää etee päi ni tuntuu vaa ihmeellisen hyvältä!

Oon nyt ite siinä pisteessä, että ainoot ei raakaruokaruuat mitä syön, (olipa vaikeesti sanottu) on ruis puuro joskus harvoin, kananmuna ja tosi harvoin pala leipää. Oon toki tehny aina välillä poikkeuksia ja syöny muitten iloks jotai kypsennettyy, tosin perästä on kuulunu, sanan varsinaisessa merkityksestä. Tuntuu nimittäi siltä et nii keho ku vatsaki on herkistyny sellaselle tasolle, ettei parane hirveesti mitää laadutonta syyä. Enkä haluukkaa. Ei nii että se ruoka vois miuta mitenkää saastuttaa, onha kaikki puhasta hengellisesti ajateltuna, mutta haluun vaa panostaa omaa paremminvointii nii paljo ku pystyn ja osaan.

Tää kroppa on kulkenu nyt jo kohta 2kk lähdevedellä mitä oon hakenu pääasiassa Haukkalan lähteeltä laajavuoresta. Pelkästää veden hausta on muodostunu tosi mielihyvää ja iloa tuottava asia elämässä. Varsinki nyt ku on lunta maassa ni lähteen takan olevaa metsää on mukava mennä kävelemää ja fiilistelemää ja hörppimää samalla raikasta ihanaa vettä! Tuntuu nii hyvältä! Ja maistuu kans! :) Työpaikalla useesti joudun epäilyksien kohteeks ruskeen lasipulloni kanssa, "taas se juo jotai kotipolttosta"

Shasassa on kuulemma ens perjantaina raakapitsaa, ja ajattelin mennä maistamaa. Kuulostaa hyvältä! Erittäin hyvältä!
 Vaikka salaatti on ehottomasti miun lemppari ruokaa tällä hetkellä (ei tarkota mitää perus jäävuorisalaattia mihi laitetaa sekaa säilykeananasta :D ) ni siitä huolimatta olis ehottomasti aika ruveta opettelemaa monipuolisesti ruuan tekoo raakana. Väkisinki tulee vaa kohta siihe pisteesee et pitää ehkä hankkia kuivuri. Sinne menis taas 300e sitte!
 Nyt ku joulu lähestyy ni ajattelin kokeilla raaka porkkanalaatikkoo! Vesi tulee jo valmiiks kielelle

Tässä yks överisalaatti mitä söin vasta: Lehtikaalia reilusti, ( keräsin mummolan kasvimaalta, ne oli jo lumen peitossa mut kaali ei mee pilalle!) Persiljaa reilusti, ( myös lumen alta), pehmeitä kiiwejä, (herkkua) avokadoja, cashewpähkinöitä ja kuorittui hampunsiemeniä. Päälle viel öljyä ja täydelliseks tän tekis tilkka viinietikkaa mihi on sekotettu appelsiinin mehua. Iteltä jäi puuttumaa. Kaikki tuo tietenki luonnonmukasista raaka-aineista.

Alotin noudattamaa 100 punnerrusta 6 viikossa ohjelmaa, mikä löytyy täältä. Ootan mielenkiinnolla tuloksia!  Pääsin alotustestissä 3 kategoriaa 25 punnerruksella. Tänää oon tehny 4+8+10 ja 6+8+10+12 sarjat, minuutin tauko aina välissä, illalla teen ehkä viel lisää. Vatsojaki oon tehny melkei päivittäi aina 100, 5x20 sarjoissa. Selkääki on tullu reenattuu. Tuolta sivulta löyty myös linkkejä muihi ohjelmii, joita ois mielenkiintosta myös kokeilla myöhemmi. Leuanvetotanko pitäis ainaki hommata, ois mahtava saavuttaa 20 leuan taso.

Vähä aikaa sitte rupes vaa houkuttamaa ajatus lattialla/kovalla nukkumisesta. Niinpä oon nukkunu lattialla nyt jo reilun viikon. Nukun nykyää myös tosi syvästi, reilusti paremmi ku enne. Lattialle siirtymine tuntu parantaneen entisestää unenlaatua. Nyt käytän viel ohutta petauspatjaa mut saatan jättää senki kokonaa myöhemmi.

Aina aika-ajoin miun sisällä herää valtava kaipuu lähtee. Tai sanottaisko et aika ajoin se nousee sieltä pintaa. Yksinkertasesti lähtee vaa ja jättää kaikki taakse. Eli siis yksinkertasuudessaa lähtee jonnekki erämaaha yksinäisyytee kohtaamaa itteäni ja Jumalaa ja luontoo. Hiljasuutee, rauhaa. Sitä kaipaan. En tiiä miks asutaa näi isoissa kaupungeissa, enkä sitä miks on nii vaikeeta ees ajatella jotai muuta vaihtoehtoo! Jatkan lähtemisen kypsyttelemistä mielessäni, ku aika on oikee ja kehotus tulee ni lähen. Tiiän silti sen ettei ihmistä oo luotu erakoks, vaa toisiamme varte myö ollaa täällä. Mitä ois elämine ilman rakkautta, ilman yhteyttä? Silti pien kausi yksin tekis varmasti valtavasti! Valtavaa!
 Eddie Vedderillä on sanat hallussa. In to the wildin kattomine oli ehkä se ensi sykäys joka sai miun kaipuun heräämää. Oonki nähny ton leffan 5kertaa ja lukenu kirjan siitä. Tosin tossa leffassa sitä tyyppii ajo erämaaha oma rikkinäisyys, mikä ois ehkä pitäny kohdata ensin. Ja niiku Christopher McCanddeski totes että " happines only real when shared"
 Haluan seikkailuita. Elämä konttorin seinien sisällä, tv:n äärellä, oravanpyörässä tuskin on sitä mitä monikaa haluaa.


Viel toine älytön biisi minkä haluun jakaa!


Tätä voi kutsuu taiteeks, kaunista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti